banner festival 23

— maandag 5 oktober 2009, 16:54

Rimmer Mulder erelid van Genootschap Hoofdredacteuren

Laatste wijziging: 5 oktober 2009, 18:56

Het bestuur van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren heeft de scheidend hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant Rimmer Mulder donderdag benoemd tot erelid vanwege zijn verdiensten voor het Genootschap.

Mulder heeft er onder meer voor gezorgd dat ruim tien jaar geleden ook de hoofdredacteuren van de publieke en commerciële omroepen konden toetreden tot het Genootschap. Vanaf zijn oprichting in 1959 was het Genootschap vooral een belangenorganisatie van hoofdredacteuren van de dagbladen, waar later ook de hoofdredacteuren van weekbladen en andere tijdschriften bijkwamen. Ook heeft Mulder een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming van de dagblad-CAO en het daarbij behorende nieuwe loongebouw.

De laatste keer dat het Genootschap een erelid benoemde, was ruim zestien jaar geleden toen Max Snijders (1929-1997), van 1965 tot 1992 hoofdredacteur van het Utrechts Nieuwsblad, dit predicaat kreeg. Naast Rimmer Mulder kent het Genootschap nog een ander erelid, dat is de 96-jarige Frie Knepflé, die onder meer hoofdredacteur was van de Nieuwe Limburger.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.