— woensdag 19 maart 2008, 09:01

Rel rond winnaar fotoprijs

Het protest van de Haagse fotograaf Hans Willink bij de jury van de Haagse Fotografieprijs 2007 is afgewezen. De jury laat Willink dat in een brief weten. Volgens Willink was de winnende foto van het ADO-stadion van fotograaf C. Boers uit Haarlem gemanipuleerd en daarmee handelde de fotograaf in strijd met de reglementen. Op de winnende foto is het veld van ADO te zien, gefotografeerd vanaf de tribune achter het doel. De foto is genomen tussen twee stoeltjes (een groene en een gele) door. Willink, als fotograaf van de Haagse voetbalclub kind aan huis in het nieuwe stadion, is zeker van zijn zaak. "De foto is genomen vanaf de korte zijde en daar zijn geen gele stoeltjes. Gele stoeltjes zijn alleen verwerkt in het logo van de club aan de lange zijde. De rest van het stadion heeft groene stoeltjes,’’ zegt Willink. Bron: AD.nl

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.