uitreiking JvhJ 2021

— dinsdag 6 oktober 2015, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Reddit begint redactionele nieuwssite Upvoted

Reddit

Sociale nieuwssite Reddit wil de eigen oceaan aan interessante verhalen, nieuws en commentaren zelf beter gaan uitbuiten. Het bedrijf lanceert daarom Upvoted, een site die puur uit Reddit zelf wordt gevuld. Contentsites als Buzzfeed en zelfs grotere netwerken plukken regelmatig nieuws uit Reddit, maar daarvan profiteert het bedrijf niet wat betreft adverteerders of verkeer.

Upvoted(.com - de site is op het moment van schrijven nog niet live) zal een klassiek uiterlijk van een nieuwssite hebben maar neemt de discussies over het nieuws niet over. Upvoted verwijst naar de succesvolle methodiek van op- en neerstemmen van het nieuwsbericht zelf en de commentaren die Reddit-gebruikers achterlaten. Discussiëren op Upvoted is dus niet mogelijk.

Volgens technologiesite Wired is de lancering van een eigen nieuwssite een manier om een voor adverteerders aantrekkelijke omgeving te creëren. Reddit zelf is vrij ongrijpbaar en lastig te duiden voor de meeste adverteerders - een probleem dat ondanks de populariteit van de site (ruim 202 miljoen unieke bezoekers per maand) resulteert in krappe inkomsten.

Verhalen van Reddit komen op Upvoted, maar verwijzen terug naar de bron voor verdere discussie. Volgens Wired (dat net als Reddit onderdeel is van Condé Nast) zal een klein redactioneel team Upvoted bijhouden. De lancering van een eigen nieuwssite moet Reddit in staat stellen te profiteren van het aanbod dat eigen gebruikers genereren. Meer bij Wired

Bekijk meer van

Reddit

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.