— donderdag 22 mei 2008, 13:44 | 1 reactie, praat mee

Redacties Wegener: grens bereikt

UPDATE ‘De grens is bereikt,’ laat de redactie van het Eindhovens Dagblad in een verklaring weten. De redactie van De Gelderlander ‘verzet zich tegen elk plan om de redactionele sterkte in te krimpen’. Ook de redactievertegenwoordigers van de andere Wegener Dagbladen laten weten dat het wel genoeg is geweest met bezuinigingen. ‘Er is geen enkele noodzaak. Afgelopen jaar is winst gemaakt. Maar voor de aandeelhouders is het nooit genoeg,’ aldus redactieraadsecretaris Martin Ruesink van TC Tubantia. Meer bij De Journalist.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Jan Leune, 23 mei 2008, 09:17

De COR van Wegener en Ron Lodewijks maken een klassieke fout door journalistieke kwaliteit direct in relatie te brengen tot de omvang van de totale redactie. Vergelijk de omvang van bijvoorbeeld Het Parool thans eens met die in de ‘rijke’ PCM periode in de jaren negentig. Was die krant toen beter dan thans? Ik vind van niet. De Wegenerkranten doen er goed aan de klachten op het gebied van algemeen, nationaal en internationaal nieuws nog meer te bundelen dan thans het geval is, ook op het gebied van eindredactie en vormgeving, om vervolgens alle kracht en energie te steken in de berichtgeving over de eigen regio. Ron Lodewijks is er zelf het bewijs van hoe dat tot succes kan leiden.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.