— donderdag 7 januari 2016, 10:59 | 0 reacties, praat mee

Recordwinst Hearst niet meer door print

Pixabay / CCO

Hearst Corp, in Nederland uitgever van onder andere Cosmopolitan, ELLE en Quote, heeft vorig jaar recordwinsten en omzet behaald. En de meeste inkomsten werden niet meer gegenereerd door print, maar door aandelen in een credit-rating dienst van de Fitch Group, een softwarebedrijf en een medicijnen informatiebedrijf.

De omzet steeg met zes procent naar 10,7 miljard dollar, zo meldt bestuursvoorzitter Steve Swartz. Voor de toekomst voorziet Swartz meer overnames.

Overigens doet print het nog steeds goed. Hearst meldt voor de tijdschriftentak in Amerika winst, een stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar eerder. De dagbladtak, inmiddels op plek vijf van de zes Hearst-divisies,  heeft all voor het vierde achtereenvolgende jaar winst geboekt. Meer bij New York Post

Bekijk meer van

Hearst Corp

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.