— dinsdag 7 oktober 2008, 11:29

Rechtszaak Politkovskaja van start

Het was dinsdag exact twee jaar geleden dat de Amerikaans-Russische journaliste Anne Politkovskaja (48) in de lift naar haar appartement werd doodgeschoten. Vorige week zijn drie mannen officieel in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op de verslaggeefster van de Novoya Gazeta. De verdachten zijn Sergei Khadsjikurbanov, een voormalige agent van het bureau dat tegen georganiseerde misdaad optreedt en twee broers, Ibragim en Dzhabrail Makhmudov. Een vierde man, Pavel Ryaguzov, werkte voor inlichtingendienst FSB. Hij wordt niet van de moord, maar van machtsmisbruik en afpersing verdacht. Vanwege de FSB-connectie en het feit dat bepaalde bewijzen niet openbaar zijn, wordt de moordzaak door een militaire rechtbank behandeld. Persorganisaties roepen de Rusissche autoriteiten op om de geruchtmakende zaak in het openbaar te behandelen. De daadwerkelijke schutter zou een derde broer Makhmudov zijn. Deze Rustam Makhmudov is op de vlucht; een internationaal arrestatiebevel is tegen hem uitgevaardigd.

Bekijk meer van

Rusland Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.