Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 26 september 2012, 16:48

Proces Brits afluisterschandaal in 2013

De inhoudelijke behandeling van het afluisterschandaal bij News of The World (NotW) zal volgend jaar op 9 september beginnen. Vandaag moesten tijdens een pro-formazitting oud-hoofdredacteur Rebekah Brooks van NotW en Andy Coulson, oud-hoofdredacteur van NotW en voormalige perschef van premier Cameron zich verantwoorden voor de rechtbank in Londen voor hun aandeel in het afluisterschandaal. Behalve Brooks en Coulson moeten nog vijf journalisten van NotW terechtstaan. Alle voormalige NotW-medewerkers wordt hetzelfde ten laste gelegd, samenzwering met als doel toegang te krijgen tot voicemails. Volgens de aanklagers zijn mogelijk zeshonderd mensen slachtoffer geworden van deze afluisterpraktijken. Brooks wordt ook poging tot belemmering van de rechtsgang ten laste gelegd, omdat ze informatie over het betalen van corrupte ambtenaren zou hebben achtergehouden voor de politieonderzoekers. De echtgenoot van Brooks, haar persoonlijke assistent, haar chauffeur, het hoofd veiligheid van mediabedrijf News International en twee andere beveiligers worden ook vervolgd voor belemmering van de rechtsgang. Alle aangeklaagden zijn op borgtocht vrijgelaten. Meer bij de BBC / De Telegraaf / Nederlands Dagblad / NOS / WSJ

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.