persveilig seminar

— woensdag 26 augustus 2009, 08:37

Readers Digest: 2,2 miljard schuld

Readers Digest, uitgever van naar eigen zeggen het maandblad met de grootste oplage ter wereld, heeft maandag in de Verenigde Staten uitstel van betaling aangevraagd. Dat gebeurde in overleg met de belangrijkste geldschieters, zo heeft het blad maandag gemeld. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 2,2 miljard dollar. Het werkt aan een regeling met de schuldeisers om dat bedrag terug te brengen tot 550 miljoen dollar. In ruil daarvoor krijgen de schuldeisers aandelen en zeggenschap in het bedrijf. Om tijd te krijgen de plannen uit te werken heeft het een zogenoemde Chapter 11 status aangevraagd. Die biedt bescherming tegen een faillissement. Deze stap betreft alleen de activiteiten in de Verenigde Staten en niet die in andere landen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.