— vrijdag 17 april 2009, 09:11

Ravage-beheerder verhoord om column

De Amsterdamse politie heeft woensdag de beheerder van webmagazine Ravage aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van politicus Geert Wilders in een column. De Ravage-redactie ontkent dat en spreekt van satire. Wilders deed aangifte van bedreiging. De column, in dagboekvorm, is geschreven door 'René D.' - een verwijzing naar de activist René Damen, die met de organisatie 'Nederland Bekent Kleur' strijdt tegen het gedachtegoed van Wilders' Partij voor de Vrijheid (PVV). Met de gewraakte column heeft Ravage slechts Danen op de hak willen nemen, meldt Ravage-redacteur Alex van Veen. "De tekst is dan ook ondertekend met de naam 'Rene D.', terwijl het bijschrift duidelijk vermeldt dat het hier satire betreft." Danen had in het verleden ook Ravage op de korrel genomen, omdat de site volgens hem racistische teksten publiceerde. De satirische column bevat ondermeer de zinsnedes "Geweldig plaatje bij de oproep geplaatst, Wilders zijn kop moet er inderdaad af!" en "Wie weet, staat er weer een nieuw volkertje op.' De webmaster van Ravage is inmiddels weer vrij. Wel zou de politie een computer in beslag hebben genomen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.