— donderdag 21 januari 2010, 09:01

Radio levenslijn Haïti

In het door een aardbeving getroffen Haïti, waarvoor op donderdag een landelijke inzamelingsactie wordt gehouden, is radio voor inwoners de enige informatiebron voor nieuws over hulpverlening of het opsporen van vermiste familie. Een groot aantal radiostations is echter uit de lucht, omdat door de beving studio's en zendapparatuur zijn vernield. Nieuwszender BNR en stichting Free Voice gaan proberen zenders zo snel mogelijk provisorisch weer in de lucht te krijgen, waarna een duurzame oplossing wordt gezocht in herbouw van de studio's en steun aan redacties. BNR werkt samen met Free Voice omdat het ervaring heeft met steun aan media na natuurrampen. Eerder stelde de Candase regering al hun ambassade open voor journalisten. De Verenigde Naties hebben, met steun van Radio France en Télédiffusion de France, inmiddels noodzender MINUSTAH FM in de lucht gebracht. Uitgezonden wordt voorlopig vanuit een hotel op het vliegveld van Port-au-Prince. De Fransen leverden kort na de beving zenders, antennes en computers om uitzendingen op te bewerken.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.