— woensdag 26 maart 2008, 09:01

PVV hernieuwt oproep opheffen RNW

Een korte reportage van de Wereldomroep over Fitna, de nog altijd onvertoonde film van Geert Wilders, is volgens de Partij voor de Vrijheid (PVV) weinig meer dan een 'anti-Fitna-filmpje'. Volgens de PVV moet de subsidie aan de Wereldomroep worden beëindigd. PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma zegt dat in het Wereldomroepfilmpje enkel multi-culturalisten aan het woord komen en wordt gesuggereerd dat Wilders tegen buitenlanders is. "De Wereldomroep zet ons weer eens weg als racisten en verknipte mensen en geneert zich voor Nederland", aldus Bosma. De mediawoordvoerder stelde eerder al dat de Wereldomroep opgeheven kan worden: "Die omroep kost de belastingbetaler per jaar 45 miljoen euro. De kerntaken van de omroep, zoals nieuws voor Nederlanders in het buitenland, zijn komen te vervallen door de komst van internet en nieuwe media." In afwachting van Wilders' eigen productie heeft de Wereldomroep aboutfitnathemovie.com vastgelegd, waarop de reportage in drie talen is te bekijken. Bron: ANP via Reformatorisch Dagblad

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.