— dinsdag 22 juli 2008, 13:24

Protest tegen blokkade Turkse zender

De internationale federatie van journalisten (IFJ) verzet zich tegen de Turkse blokkade van de in Engeland gevestigde Turkse tv-zender Hayat TV. Het station werd van de satelliettransponder gegooid op last van de Turkse overheid en is nu daar niet meer te ontvangen. De zender wordt ook in Nederland door veel Turken bekeken. De NVJ steunt het protest van de IFJ.

Hayat TV werd uit de lucht gehaald omdat het beelden zou hebben afgestaan van festiviteiten rond het Koerdische nieuwjaar aan een Koerdische zender in Duitsland. Hayat ontkent dat.

‘Deze blokkade laat zien hoe weinig de Turkse autoriteiten toelaten. Zenders als Hayat TV staan onder constante druk van de regering. De blokkade moet meteen van tafel’, aldus Aidan White van de IFJ.

Aydin Cubukçu van Hayat TV gaf aan naar mogelijkheden te zoeken de zender zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen. Daarvoor start hij een juridische procedure, maar hij probeert ook een ander bedrijf te vinden voor de verspreiding van het satellietsignaal. De huidige operator is in handen van de Turkse staat.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.