word studentlid

— dinsdag 22 juli 2008, 13:24

Protest tegen blokkade Turkse zender

De internationale federatie van journalisten (IFJ) verzet zich tegen de Turkse blokkade van de in Engeland gevestigde Turkse tv-zender Hayat TV. Het station werd van de satelliettransponder gegooid op last van de Turkse overheid en is nu daar niet meer te ontvangen. De zender wordt ook in Nederland door veel Turken bekeken. De NVJ steunt het protest van de IFJ. Laatste wijziging: 23 juli 2008, 10:55

Hayat TV werd uit de lucht gehaald omdat het beelden zou hebben afgestaan van festiviteiten rond het Koerdische nieuwjaar aan een Koerdische zender in Duitsland. Hayat ontkent dat.

‘Deze blokkade laat zien hoe weinig de Turkse autoriteiten toelaten. Zenders als Hayat TV staan onder constante druk van de regering. De blokkade moet meteen van tafel’, aldus Aidan White van de IFJ.

Aydin Cubukçu van Hayat TV gaf aan naar mogelijkheden te zoeken de zender zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen. Daarvoor start hij een juridische procedure, maar hij probeert ook een ander bedrijf te vinden voor de verspreiding van het satellietsignaal. De huidige operator is in handen van de Turkse staat.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.