— woensdag 22 september 2010, 09:16

Principeakkoord CAO h-a-h

Werkgeversorganisatie VSHU en Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) hebben een principeakkoord bereikt over de CAO voor Huis-aan-huisbladjournalisten, geldig voor de periode 2010 tot en met 2012. In het akkoord is een bescheiden structurele salarisverhoging voorzien: per 1 april 2011 een half procent extra, gevolgd door nog een half procent per 1 januari 2012. Er zijn verder afspraken gemaakt op het gebied van scholing en zal een paritaire commissie onderzoek doen naar functiewaardering, het loongebouw en randvoorwaarden van de beoordeling. Verder wil de VSHU - na jarenlang getouwtrek - de mogelijkheid onderzoeken pm tot een gezamenlijke CAO Lokale Media te komen. Het bestuur van de VSHU zal het bestuur van de Nederlandse Nieuwsblad Pers benaderen om de mogelijkheden te bespreken. NVJ-secretaris Yvonne Dankfort zegt dat daarmee een jarenlange wens in vervulling gaat: "Al sinds enkele jaren is er één NVJ-sectie Lokale Media, die ontstaan is uit de secties Huis-aan-huisblad- en Nieuwsbladjournalisten. Ook de onderhandelingsdelegatie is al langere tijd een mix uit beide partijen." Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

hah

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.