PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

Bijeenkomst

Plein Publiek: Tijs Goldschmidt

17 februari 2023, 17:00
De Balie - Amsterdam Laatste wijziging: 16 januari 2023, 14:30

Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week essayist en evolutiebioloog: Tijs Goldschmidt.
Programmamaker Kees Foekema is benieuwd hoe Tijs Goldschmidt zijn meesterlijke ironische schrijfstijl over de jaren heeft gecultiveerd. We blikken terug op zijn oeuvre en we kijken vooruit: wat drijft hem om in de toekomst fictie te gaan schrijven?

Tijs Goldschmidt (1953) is essayist en evolutiebioloog. Hij brak internationaal door met Darwins hofvijver, zijn schrijfdebuut dat het verhaal vertelt van een ecologische ramp in het Victoriameer die zich onder zijn ogen voltrok. Na vele succesvolle essaybundels verscheen vorig jaar zijn jongste boek: Wolven op het ruiterpad: over mensen en andere roedeldieren. Het boek werd bekroond met de Jan Wolkersprijs. Enkele maanden later werd bekend gemaakt dat Goldschmidt voor zijn oeuvre de zeer prestigieuze P.C. Hooftprijs in ontvangst mag gaan nemen.

Meer informatie en tickets hier.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.