persveilig seminar

— vrijdag 21 november 2014, 08:28

Pinnen bij straatkrantverkoper kan nu

De Straatkrant is in Amsterdam is sinds deze week te betalen met een pinpas. Tien dakloze verkopers van het blad Z! worden bij wijze van test de komende tijd uitgerust met een mobiel pinmachientje. De proef moet zorgen voor meer verkochte straatkranten, zei hoofdredacteur Hans van Dalfsen in het NOS Radio 1 Journaal. Verkopers hebben voortaan een weerwoord op het veel voorkomende excuus van voorbijgangers dat ze geen contant geld op zak hebben. Z! kost 2 euro. Het pinsysteem loopt via de mobiele telefoon van de verkoper. Het werkt heel simpel en is bovendien veilig, aldus Van Dalfsen. In Zweden en Engeland was een soortgelijke proef een succes. In Zweden is de verkoop van de straatkrant volgens Van Dalfsen met meer dan de helft gestegen, aldus het artikel bij NOS.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.