Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 21 november 2014, 08:28

Pinnen bij straatkrantverkoper kan nu

De Straatkrant is in Amsterdam is sinds deze week te betalen met een pinpas. Tien dakloze verkopers van het blad Z! worden bij wijze van test de komende tijd uitgerust met een mobiel pinmachientje. De proef moet zorgen voor meer verkochte straatkranten, zei hoofdredacteur Hans van Dalfsen in het NOS Radio 1 Journaal. Verkopers hebben voortaan een weerwoord op het veel voorkomende excuus van voorbijgangers dat ze geen contant geld op zak hebben. Z! kost 2 euro. Het pinsysteem loopt via de mobiele telefoon van de verkoper. Het werkt heel simpel en is bovendien veilig, aldus Van Dalfsen. In Zweden en Engeland was een soortgelijke proef een succes. In Zweden is de verkoop van de straatkrant volgens Van Dalfsen met meer dan de helft gestegen, aldus het artikel bij NOS.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.