training eu starters

— dinsdag 5 februari 2013, 13:48

Peter Kuipers Munneke nieuwe NOS-weerman

Laatste wijziging: 5 februari 2013, 14:49

Peter Kuipers Munneke wordt de nieuwe weerman van de NOS. Na het doorlopen van de screentest die de NOS in november hield op de Wageningen Universiteit en de daarop volgende screentests en sollicitatierondes, kwam hij als weerpresentator uit de bus.  Peter Kuipers Munneke start op 1 maart bij de NOS. De eerste weken zal hij achter de schermen worden ingewerkt; vanaf april is hij op televisie te zien. Met zijn komst is het NOS-weerteam weer op volle sterkte.

Na zijn studie Experimentele Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde Peter Kuipers Munneke aan de Universiteit Utrecht bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU) op het onderzoek naar het klimaat in de poolgebieden. Daarvoor zijn ging hij op expeditie naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. Sinds 2009 is hij werkzaam als polair meteoroloog bij het IMAU. Naast het presenteren van het weer bij NOS Nieuws blijft hij werkzaam bij dit instituut.
Kuipers Munneke (32) heeft veel zin om aan de slag te gaan bij de NOS:  “Naast mijn wetenschappelijke werk lijkt het me ontzettend leuk om als weerpresentator bij de NOS praktische invulling te kunnen geven aan mijn weerkundige kennis. Weer is voor veel mensen belangrijk, zij stemmen er vaak hun activiteiten op af. Ik vind het dan ook geweldig om de weersverwachtingen voor de NOS te mogen verzorgen.”

Bekijk meer van

Transfers Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.