persveilig seminar

— vrijdag 17 januari 2014, 08:41 | 0 reacties, praat mee

Persgroep kan ‘privé-krant’ printen

Technisch is het volgens de Persgroep mogelijk om voor abonnees een op maat gemaakte Volkskrant te leveren, zo blijkt uit een interview met CIO Luc Verbist van deze uitgeverij. “We hebben de software en systemen om individuele kranten te maken: het is mogelijk om al onze 1.200.000 abonnees kranten te leveren die zijn aangepast aan hun persoonlijke interesses. Of we zouden interesses kunnen clusteren en bijvoorbeeld 25 tot 30 verschillende pakketten van de Volkskrant kunnen maken. In de printwereld zou dit logistiek en in de distributie een hele uitdaging vormen: de juiste krant in de juiste bus krijgen. Digitaal speelt die problematiek uiteraard niet", zegt hij in een interview op Managementsite.nl

“Een pagina handmatig opmaken is een hele puzzel, met heel veel kleine stukjes op heel veel pagina’s. We hebben nu ook software waarmee je zonder template (een voorgevormde pagina als het ware) pagina’s op kan maken, in verschillende varianten. Je kunt een artikel quoteren volgens prioriteit, onderwerp, regio, … aangeven welk deel met een dikkere kop moet, het aantal alinea’s, met en zonder foto, enzovoort. De machine maakt dan de pagina op. Je moet het natuurlijk daarna wel doorlopen, het blijft een machine.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.