de tegel publieksprijs 2020

— woensdag 19 maart 2008, 09:01

Oude medianormen blijven gelden

Nieuwe technologieën werkt niet automatisch meer democratiserend en duwen traditionele mediabedrijven niet op de achtergrond, zoals algemeen werd vooropgesteld. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse Project for Excellence in Journalism (PEJ) in Washington. Het mediagebruik van het publiek is volgens het onderzoek nog grotendeels hetzelfde gebleven als voordien. “De grote traditionele Amerikaanse mediabedrijven, zoals NBC en Time Warner, zijn er met succes in geslaagd zich aan te passen aan het digitale medialandschap, terwijl de burgerjournalistiek en bloggers gatekeeping-technieken van de traditionele media gebruiken om de toegang tot andere nieuwe media te beperken, eens ze online een gevestigde waarde zijn geworden,” aldus het rapport. "Zelfs met zoveel nieuwe kanalen, consumeren op dit ogenblik meer mensen de productie van traditionele media, vooral van gedrukte uitgaves, dan voorheen," voert PEJ-directeur Tom Rosenstiel aan. Bron: managing21.be

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.