data als kans

— vrijdag 22 augustus 2008, 11:01 | 1 reactie, praat mee

Oud-journalisten Telegraaf steunen redactie

Oud-journalisten van De Telegraaf nemen het op voor de huidige redactie. Dat schrijven ze in een brief aan de raad van bestuur van de Telegraaf Media Groep (TMG). Onder de 25 oud-redacteuren die de brief ondertekenden zijn Cees Koring, Henk van der Meyden, Thomas Lepeltak, Anton Witkamp en Bert Voorthuijsen. 'Het Telegraafconcern lijkt een patiënt geworden en dreigt in snel tempo af te brokkelen. Hoe is het mogelijk dat dit allemaal kan gebeuren?', schrijven de oud-redacteuren. Laatste wijziging: 25 augustus 2008, 10:46

‘Het is daarom dat ondergetekenden (...) zich solidair verklaren met de redactie en hoofdredactie in hun poging om de concernleiding tot andere gedachten te brengen. Alleen op deze manier kan nog meer schade aan onze eens zo prachtige onderneming worden voorkomen.’

De concernleiding van TMG maakte eerder deze week bekend dat bij het bedrijf 425 banen moeten vedwijnen en dat ook bij de redacties mogelijk arbeidsplaatsen komen te vervallen. De redactieraad van dagblad De Telegraaf verzet zich tegen dat voornemen. De raad wil de hoofdredactie van De Telegraaf houden aan eerder gemaakte afspraken over bezuinigingen op de redactie.

De brief is ondertekend door: Cees Koring, Henk de Mari, Henny Korver, Anton Witkamp, Henk van der Meyden, Thomas Lepeltak, Jan Gerstmeijer, Yvonne Laudy, Andre de Kromme, Marcella de Jong-van der Wiel, Bram Brakel, Joop Udo, Guido van de Kreeke, Rob de Groot, Henk ten Berge, Sierk Noordhoff, Maja van Outheusden, Ferry Knemeyer, Ruud van der Linden, Ruud Vrielink, Nico van der Zwet Slotenmaker, Bab Barens, Stephan van der Ven, Chris Fernig en Bert Voorthuijsen.


Lees ook:
Telegraaf woedend over reorganisatie
Positie Swartjes van TMG onder druk

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Rob A., 23 augustus 2008, 23:49

Alles leuk en aardig, maar het is dus niet zo dat de 425 banen allemaal bij de krant komen te vervallen. Het gaat om de TMG en daar zitten om maar eens wat te noemen ook tijdschriften bij. Valt mij op dat die redacteuren nog helemaal niks van zich hebben laten horen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.