— maandag 13 mei 2019, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Oud-hoofdredacteur Piebe Prins (93) overleden

© Remko de Waal / ANP

Oud-hoofdredacteur Piebe Prins van de Drents-Groningse Pers is op 3 mei overleden in zijn woonplaats Emmen, meldt het Dagblad van het Noorden.

Prins begon zijn journalistieke carrière als corrector bij de toenmalige Nieuwe Rotterdamse Courant (NRC) en maakte de overstap naar het Algemeen Dagblad. In 1966 nam het AD de Emmer Courant over en kreeg Prins de kans hoofdredacteur van de toen nieuw gevormde Drents-Groningse Pers te worden, een uitgeverij van Nederlandse regionale dagbladen die bestond van 1966 tot 1995.

Prins was tot zijn pensionering in 1988 hoofdredacteur van de dagbladen Winschoter Courant, Emmer Courant, Drentsche en Asser Courant, Noordooster en Hoogeveens Dagblad. Na zijn vertrek gingen de kranten op in de Drentse Courant en het Groninger Dagblad, en in 2002 werden die weer samengevoegd met het Nieuwsblad van het Noorden tot het huidige Dagblad van het Noorden. Meer bij Dagblad van het Noorden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.