uitreiking JvhJ 2021

— maandag 20 oktober 2014, 14:11

Oppenheimer deelt pleidooi kort geding

Vanochtend diende het kort geding van strafpleiter Theo Hiddema tegen cartoonist Ruben L. Oppenheimer. Volgens Hiddema en zijn advocaat Henk Stollenwerck draait de zaak om het woordje 'louche', zoals Hiddema wordt genoemd in de cartoon van Oppenheimer. De cartoonist maakte voor stadskrant De Ster een cartoon met de tekst 'Aangifte tegen louche advocaat om boek'. Deze beschuldiging is Hiddema in het verkeerde keelgat geschoten. Voor ThePostOnline schreef Oppenheimer een artikel omtrent het kort geding en deelde hij het pleidooi dat hij vanochtend uitsprak voor de rechtbank. "In de 14 jaar die ik nu als cartoonist werkzaam ben, ben ik door boze lezers uitgemaakt voor vuile Jood die er bij een volgende pogrom als eerste aan gaat, omdat ik tekeningen over misbruik in de katholieke kerk maakte. Ik ben verketterd door Joden toen ik stelling nam in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Ik ben een engerd waar de nazi-cartoonisten van Der Stürmer nog iets van konden leren, maar ik ben ook de dominee van de Linkse Kerk. Ik ben zowel een racist als een vriendje van de Islam en het is mijn schuld als Wilders wordt vermoord." Meer bij ThePostOnline

Bekijk meer van

Oppenheimer

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.