— woensdag 24 juli 2013, 09:12

Opmars digitale tv niet te stuiten

Inmiddels heeft 81 procent van alle huishoudens in Nederland toegang tot digitale televisie. De opmars van digitale ontvangst (via kabel, de ether, internet of schotel) houdt al jaren aan, blijkt uit de zogeheten Media Standaard Survey (MSS) die sinds 2011 door TNS NIPO wordt uitgevoerd voor Stichting Kijkonderzoek. In de tweede helft van 2012 was het percentage digitale ontvangst nog 77 procent. Ruim de helft van de huishoudens (55 procent) geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben, tien procent ontvangt TV via digitale ethertelevisie op één van de toestellen en zes procent heeft een schotel.

Negen procent van de huishoudens kijkt televisie via internet, waarbij glasvezel in zes procent van de huishoudens digitale ontvangst mogelijk maakt. In de tweede helft van vorig jaar waren deze percentages respectievelijk acht en vier procent.

De groei van harddiskrecorders lijkt af te vlakken: 38 procent van de huishoudens heeft er een, nagenoeg gelijk aan cijfers uit de tweede helft van 2012. Bij de meeste huishoudens zit deze geïntegreerd in de kabelontvanger. Een tablet is inmiddels te vinden in 36 procent van de huishoudens. In de tweede helft van 2012 was dat nog 25 procent.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.