— vrijdag 11 september 2009, 08:42

Opleiding voor internationale journalisten

Op maandag 14 september begint bij RNTC, het aan de Wereldomroep verbonden internationale opleidingscentrum, de internationale cursus 'Educational Programme Production'. Tijdens een 12-weekse intensieve training verdiepen 25 journalisten zich in de vraag hoe jongeren via crossmediale educatieve programma's bereikt kunnen worden. De deelnemers komen uit 15 verschillende landen in Afrika, Azië en voormalig Oost-Europa. Thema van de cursus is 'Youth and Development'. Jongeren tussen de 15 en 24 jaar zijn in veel ontwikkelingslanden in de meerderheid en leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van hun samenleving. Maar deze doelgroep is - net als in Nederland - lastig te bereiken.

Naast aandacht voor de belangen van jongeren is er dan ook aandacht voor mediagebruik en hoe in samenwerking met hen programma’s gemaakt kunnen worden die jongeren aanspreken. De cursus wordt geleid door Henk Baard, voormalig programmaleider bij de RVU educatieve omroep, en Beppie van der Heijden, docent aan Fontys Hogeschool Communicatie. Zij worden ondersteunt door een breed scala aan gastdocenten. De cursisten zijn afkomstig uit Armenië, Ethiopië, Ghana, India, Indonesië, Kenia, Mozambique, Nepal, Pakistan, Rwanda, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Oeganda, Vietnam en Zambia. De deelname van de cursisten aan deze internationale opleiding is mogelijk door het Netherlands Fellowship Programme, het internationale beursprogramma van de Nederlandse overheid.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.