— woensdag 18 augustus 2010, 12:56 | 2 reacties, praat mee

Opening kabelmarkt teruggedraaid

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) heeft de besluiten van OPTA, de toezichthouder in de telecomsector, om de Nederlandse kabelmarkt te openen vernietigd. Opta heeft de twee grootste kabelbedrijven van Nederland, UPC en Ziggo, verplicht om hun kabelnetwerk open te stellen voor concurrenten. Tele2 kon in juni de eerste stappen zetten op het netwerk. Ook had OPTA kabelbedrijven UPC, Ziggo, CAIW en Delta verplicht digitale TV signalen van alternatieve TV-aanbieders over hun kabelnetwerken te leveren aan de consumenten. UPC is blij met de uitspraak. "Dit besluit met betrekking tot de omroepmarkt, waaronder de analoge wederverkoopverplichting valt, toont aan dat er op de Nederlandse nationale televisiemarkt reeds sprake is van zeer sterke concurrentie." Andere partijen als KPN en YouCa bestuderen de uitspraak nog. Meer bij Rechtspraak.nl / Meer bij ANP via PZC

Bekijk meer van

Praat mee

2 reacties

Ruud Witte, 18 augustus 2010, 13:44

Toch vreemd dat Tele2 tegen UPC en Ziggo vecht om toegang tot de kabel, terwijl die toegang in Gouda en omgeving al lang bestaat en Tele2 (geldt ook voor KPN) daar geen interesse toont. Is het soms vechten om het vechten in de wetenschap dat je verliest om daarna al huilend hoog van de toren te blazen? Als Tele2, KPN en andere bedrijven echt willen concurreren op de kabelmarkt, laat ze dan beginnen in gebieden daar dat probleemloos kan!

Chris Chris, 18 augustus 2010, 15:13

Wat een achterhoedegevecht! Voor de goede orde: dit gaat over ANALOGE televisie via de kabel. Moeten de kabelbedrijven investeren in verouderde technologie of in moderne techniek zoals 3D-TV e.a.? Anno 2010 heeft haast iedereen een platte HD-televisie in de huiskamer staan, maar wil de overheid zorgen voor concurrentie op de achterhaalde analoge televisiemarkt. Nederlanders stappen massaal over op digitale en interactieve televisie om de bekende voordelen. Maar los daarvan: er is voldoende concurrentie op de televisiemarkt: IPTV (met ADSL en glasvezel), Digitenne (via de ether) en satelliettelevisie. Los daarvan is brengt dit wederverkopen van analoge tv erg weinig voor consumenten, want het is hetzelfde zenderpakket via hetzelfde netwerk. Alleen Tele2, Online of YouCa willen de rekening versturen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.