— vrijdag 22 april 2011, 12:46 | 0 reacties, praat mee

Op een oude fiets

Op een oude fiets moet je het leren. Dat gezegde neemt uitgeverij Wegener veel te letterlijk. Van de dagbladredacties wordt gevraagd zich om te scholen tot multimediale nieuwsorganisaties. Daar horen trainingen en investeringen bij.

Midden in dat proces besloot de top van het bedrijf elkaar in de haren te vliegen. En daarmee stokte de besluitvorming. Nu is dat voor een maandje of wat niet zo erg, maar het gedonder duurt nu al meer dan een jaar. De gevolgen daarvan zijn inmiddels meer dan merkbaar. Tal van internetprojecten zijn stilgelegd, projectleiders naar huis gestuurd en de meest noodzakelijke vervangingsinvesteringen laten op zich wachten.

Dus arriveert bij De Stentor een redacteur 20 minuten eerder dan zijn collega’s om alle computers aan te zetten. Want zo lang duurt het opstarten. Journalisten bij BN/De Stem kunnen zelf gemaakte videofilmpjes niet eens terug kijken.

Als het niet zo triest zou zijn, zou je er om kunnen lachen. In een tijd dat de journalistiek zichzelf opnieuw moet uitvinden kan een bedrijf het niet maken zo lang met de verkeerde dingen bezig te zijn.

Bekijk meer van

Wegener multimediaal

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.