anner smart octo

— donderdag 27 oktober 2011, 14:26

OnzeWereld en IS worden OneWorld

De maandbladen onzeWereld en Internationale Samenwerking (IS) gaan samen verder. Onder de naam OneWorld brengen zij vanaf half december gratis maandelijks een tijdschrift over ontwikkelingssamenwerking, globalisering en duurzaamheid uit. De nieuwe redactie mikt op een flinke groei van het aantal abonnees. OnzeWereld gaat nu naar ruim 14.000 betalende abonnees. IS komt gratis bij 125.000 adressen, waarvan 20.000 in het buitenland. Alleen de laatste groep moet voortaan betalen voor de papieren versie van OneWorld. Door de fusie kunnen de twee redacties hun krachten bundelen en kosten besparen. Maar zij zullen ook meer middelen moeten zoeken om hun activiteiten te bekostigen.

Peter van Lier, hoofdredacteur/uitgever van onzeWereld: ‘Wij hebben de verplichting gekregen meer op eigen benen te staan. IS had tot nu toe nooit advertenties. Wij wel, in het tijdschrift en op onze website. En in OneWorld komen ook advertenties. Verder denken we aan specials waarmee we sponsors (bijvoorbeeld bedrijven die in het buitenland opereren) kunnen interesseren.’

Hans Ariens, hoofdredacteur van IS en binnenkort van OneWorld: ‘Vanaf volgend jaar krijgen we substantieel minder subsidie van de NCDO – het bedrag is nog niet rond, dus kan ik er niets over zeggen. Maar OneWorld levert ook weer geld op, o.a. omdat er een vacaturebank aan is gekoppeld.’

De redacties hoeven niet in te krimpen, maar freelancers die voor beide bladen werken krijgen voortaan één opdrachtgever. Bijna alle columnisten moeten plaats maken voor nieuwe namen. Op de site van onzeWereld schrijft Stephan Sanders dat hij dat na bijna dertien jaar zonder bloedige scheiding, met advocaten over en weer, doet: ‘Beide partijen begrijpen elkaar.’ Een van de nieuwe columnisten wordt schrijver Abdelkader Benali.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.