website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Forse reorganisatie Sanoma: ontslag en uitbesteding

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in ontslag op maandag 19 oktober 2015, 14:53

Koen van Weel / ANP

Koen van Weel / ANP

Nieuws

Sanoma gaat wederom reorganiseren. De productie van enkele tijdschriften wordt naar België overgebracht, met ontslag voor de betrokken redacties tot gevolg. Het gaat om bladen in het segment Home Deco. Daarin zijn de redacties van Eigen Huis & Interieur en Ariadne At Home boventallig verklaard. Los daarvan wordt het segment Automotive getroffen. Daar moet de redactie van Autoweek met 11 medewerkers inkrimpen. Tot slot gaat de sales-afdeling op de schop, eveneens met banenverlies tot gevolg.

Het blad Eigen Huis & Interieur wordt voortaan door een redactiedesk in België geproduceerd, bevestigt hoofdredacteur Mary Hessing. Ariadne at Home zal ook in België worden geproduceerd. In een mail aan vaste freelancers en relaties laat Hessing weten dat de directie van Sanoma heeft besloten dat het voor hen goedkoper en efficiënter is Eigen Huis & Interieur in België te laten maken. “Het gaat om dezelfde desk die nu o.a. het tijdschrift Feeling Wonen maakt. Vanaf editie 3-2016 zijn zij verantwoordelijk voor de productie van de nummers. Dit betekent dat de hele redactie van Eigen Huis & Interieur inclusief mijzelf boventallig wordt en zal worden ontslagen.”

De nieuwe opzet heeft daarmee flinke personele gevolgen, aldus bronnen dichtbij het proces. Bij de woonbladen zou het gaan om 16 ontslagen in totaal. De reorganisatie bij AutoWeek betekent een baanverlies voor 11 mensen.

Vaksite Adformatie had vanochtend al gemeld dat de sales-afdeling van Sanoma gewijzigd wordt. Dat kost nog eens 13 medewerkers hun baan. De nieuwe sales-afdeling moet resulteren in een sterkere connectie met de domeinen Automotive, Home Deco, Kids & Teens, News & Entertainment en Women, verwacht Sanoma.

Niet alleen in Nederland wordt er gereorganiseerd. Bij het Finse mediaconcern Sanoma worden241 banen geschrapt, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

** In een eerdere versie van dit artikel stond per abuis vermeld dat ook Autoweek zou worden uitbesteed aan een redactiedesk in België. De redactie van AutoWeek blijft echter gewoon in Nederland actief. Ook vallen er bij de woonbladen geen 24, maar 16 ontslagen totaal.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.