— maandag 29 december 2014, 12:08

Online actie #JournalismIsNotACrime

Niet alleen bij de ambassade in Den Haag wordt actie gevoerd, ook online is er aandacht voor de 220 journalisten wereldwijd die gevangen zitten. Op Twitter wordt veel gebruik gemaakt van de hashtag #JournalismIsNotACrime. Volgens Mensje Melchior, aanjager van de online actie in Nederland, gaat het tot nu toe erg goed. 'Mijn eerste tweet van vanmorgen hierover met een link naar het blog en een foto is zo'n 50 keer geretweet. Als je zoekt op #journalismisnotacrime zie je veel foto's en vooral veel tweets voorbij komen, van Nederlandse journalisten en journalisten wereldwijd, en ook van niet-journalisten. Er is veel betrokkenheid dus.'

Onder andere algemeen secretaris bij de NVJ Thomas Bruning en NOS-correspondent Jeroen Wollaars doen op Twitter mee met de actie.

Overzicht online actie #JournalismIsNotACrime

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.