website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Onenigheid bij The Wall Street Journal over berichtgeving Trump

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 25 augustus 2017, 09:59

EPA / Justin Lane

EPA / Justin Lane

Nieuws

Bij The Wall Street Journal (WSJ) liggen hoofdredacteur Gerard Baker en leden van zijn staf overhoop om berichtgeving rondom de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens Baker zijn verslaggevers regelmatig te opiniërend in hun nieuwsberichten. Aan de andere kant vindt een deel van de redacteuren juist dat de krant Trump niet hard genoeg aanpakt.

Dat meldt The New York Times, mede op basis van een mail die Baker aan zijn personeel stuurde. “Sorry, this is commentary dressed up as news reporting”, stuurde de hoofdredacteur woensdagmorgen aan een groep verslaggevers, als reactie op een conceptversie van een artikel over een Trump-bijeenkomst. Baker: “Could we please just stick to reporting what he said rather than packaging it in exegesis and selective criticism?”

Baker kreeg in februari al opmerkingen van zijn redactie over de in hun ogen matige aanpak van Trump. Zij verweten de hoofdredacteur toen te soft te zijn. Baker ontkende dat en stelde dat juist andere kranten hun objectiviteit rondom de president hebben laten varen. Hij moedigde redactieleden die niet blij zijn met de manier van verslaggeving bij de bijeenkomst aan ergens anders een baan te gaan zoeken.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.