— dinsdag 31 juli 2018, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Onderzoek naar seksueel wangedrag CBS-baas

© Andrew Gombert | EPA

Er komt een onderzoek naar het gedrag van CBS-baas Leslie Moonves. Vorige week publiceerde de The New Yorker een verhaal waarin zes vrouwen de topman van het Amerikaanse televisienetwerk beschuldigen van seksueel wangedrag.

Moonves mag zijn functie uit blijven oefenen zolang het onderzoek loopt, besloot de Raad van Bestuur maandag. Als de conclusies binnen zijn, wordt de situatie opnieuw bekeken. In een verklaring zegt de raad dat elke beschuldiging van seksueel wangedrag serieus genomen moet worden.

De beschuldigingen dateren van jaren geleden. Moonves (68) is sinds 2003 de baas bij CBS. Tegen The New Yorker zei hij zich ervan bewust te zijn ‘decennia geleden’ ongepaste avances te hebben gemaakt, waarbij vrouwen zich ongemakkelijk kunnen hebben gevoeld. ‘Dat was fout, en ik heb er spijt van.’

Wel zegt hij dat hij een ‘nee’ van vrouwen ook altijd als een ‘nee’ heeft geaccepteerd, en is hij er zelf van overtuigd dat hij zijn positie nooit heeft misbruikt om iemands carrière te dwarsbomen.

Meer bij Hollywood Reporter
Lees ook: Les Moonves and CBS Face Allegations of Sexual Misconduct in The New Yorker

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.