— woensdag 16 februari 2022, 11:33 | 0 reacties, praat mee

‘Onafhankelijk extern NPO-meldpunt voor wangedrag’

Frederieke Leeflang | Michel Schnater / NPO

Er komt op korte termijn een onafhankelijk extern meldpunt voor ongewenst gedrag voor de gehele publieke omroep. Voorzitter van de raad van bestuur van NPO Frederieke Leeflang bevestigt plannen in die richting aan dagblad AD. Laatste wijziging: 16 februari 2022, 11:35

Werknemers, gasten bij programma’s en freelancers die bij de NPO en aangesloten omroepen grensoverschrijdend gedrag meemaakten kunnen dan bij zo’n meldpunt terecht. Ook oud-werknemers die pas nu over ervaringen durven spreken kunnen daar dan terecht.

Het instellen van zo’n extern meldpunt zou volgens het AD op 17 maart bij het eerstvolgende bestuurlijke overleg tussen NPO en omroepen ter sprake komen. Een kernteam van NPO en de omroepen werkt volgens AD aan uitwerking van de plannen.

Sinds de onthullingen over misstanden bij programma The Voice of Holland is de aandacht voor en aanpak van grensoverschrijdend gedrag binnen NPO en commerciële omroepen toegenomen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.