— donderdag 18 februari 2021, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Omstreden radiocommentator Rush Limbaugh (70) overleden

Limbaugh kreeg vorig jaar van president Trump de Presidential Medal of Freedom toegekend | Acaba Press

In de Verenigde Staten is de omstreden radiocommentator Rush Limbaugh overleden aan de gevolgen van longkanker. In conservatieve kringen is er bedroefdheid rond het overlijden, aan linkerzijde wordt vooral gewezen op Limbaughs lange historie van haat en racisme.

Limbaugh trok miljoen luisteraars in zijn ruim veertigjarige carrière. Harde commentaren over zwarte Amerikanen, homoseksuelen, feministen (door Limbaugh steevast feminazis genoemd, red.), activisten en liberalen vielen goed.

In zijn radiocarrière vermaakte Limbaugh miljoenen luisteraars met zijn visie op het nieuws en harde aanvallen op vermeende tegenstanders. Toen acteur Michael J. Fox in een een spotje figureerde, beschuldigde Limbaugh hem ervan zijn Parkinson-symptomen speciaal voor die video te overdrijven.

In 2003 verloor Limbaugh zijn baan als sportcommentator bij ESPN toen hij opmerkte dat speler Donovan McNabb meer media-aandacht kreeg dan hij verdiende, enkel omdat “de media graag willen laten zien dat een zwarte quarterback het goed doet”. In 2012 kreeg Limbaugh kritiek toen hij een 22-jarige studente die voor het Congres had gesproken over de noodzaak voor laagdrempelige toegang tot geboortebeperking een “hoer” en “slet” noemde.

Zelf noemde Limbaugh zich onschuldig en onschadelijk. “Het gaat er in mijn programma’s om lol te hebben”.

Conservatieve en omstreden radiomaker Rush Limbaugh (70) overleden / Talk Show Host Rush Limbaugh, A Conservative Lodestar, Dies At 70 / Rush Limbaugh, conservative radio provocateur and cultural phenomenon, dies at 70

Bekijk meer van

Rush Limbaugh

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.