— donderdag 10 juni 2021, 09:49 | 0 reacties, praat mee

Omroeppionier Rik Brugman (92) overleden

Op 3 juni is omroeppionier Rik Brugman op 92-jarige leeftijd overleden in een verpleegtehuis in Amsterdam. Dat heeft zijn familie gisteren bekend gemaakt. Brugman werkte begin jaren vijftig bij de NTS, de eerste Nederlandse televisieomroep. Hij viel op door de inventiviteit waarmee hij de vele technische problemen waar het jonge medium mee kampte probeerde op te lossen, schrijft RTL Boulevard.

Bij de NOS voerde Brugman innovaties door rond de praktische inrichting van televisiestudio’s en reportagewagens. Ook werden op afstand bedienbare camera’s ontwikkeld voor het Journaal en bij verslaggeving in de Tweede Kamer.

“Technici in Hilversum krijgen zelden publiekelijk de eer die ze verdienen. Wat zij achter de schermen doen, staat in dienst van het vak en het medium. Maar Rik was op dit gebied een van de allergrootste die Nederland heeft gekend”, aldus NOS-regisseur Henk Kuperus tegenover RTL Boulevard.

Bekijk meer van

Rik Brugman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.