— maandag 25 augustus 2008, 13:15

Omroepen maken bibliotheek tot studio

Woensdag zetten vijf publieke omroepen - HUMAN, IKON, LLINK, NMO en NIO - hun handtekening onder een contract met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Met ingang van 1 september gaan de vijf omroepen hun gezamenlijke, dagelijkse radio-magazine live uitzenden vanuit het nieuwe cultuurmekka van Amsterdam. Het radioprogramma met gasten uit de wereld van cultuur, politiek en maatschappij krijgt de toepasselijke titel 'OBA Live'. De redacties van het radio-café zijn het erover eens dat de Openbare Bibliotheek een 'prachtlocatie' is. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten. "Onderdak geven aan dit radioprogramma past bij de ambitie van de bibliotheek om meer te doen dan alleen boeken uitlenen. Dat gebeurt al volop met theater- en muziekvoorstellingen en andere culturele evenementen. OBA Live past daar uitstekend bij." Laatste wijziging: 25 augustus 2008, 15:21

De omroepen nemen ieder een vaste dag voor hun rekening. Op maandag en woensdag is dat omroep LLiNK met de presentatoren Pieter Hilhorst (maandag) en Teun van de Keuken (woensdag), dinsdag zenden de moslimomroepen NMO en NIO om en om uit met presentatrice Hatiçe Kursun, op donderdag is de IKON aan de beurt met Jurgen Maas en op vrijdag presenteert Theodor Holman van HUMAN het programma. Drie webcams in de studio zorgen ervoor dat het programma via de website live te zien is.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.