training eu starters

— dinsdag 1 mei 2018, 14:16 | 0 reacties, praat mee

Omroep L1 in het rood ‘door eenmalige kosten’

De omslag in het bedrijfsresultaat is te wijten aan eenmalige kosten, aldus L1.

De Limburgse regionale publieke omroep L1 heeft vorig jaar een verlies van ruim 750 duizend euro geleden, tegen een winst van ruim 1 miljoen euro in 2016. De omslag is volgens L1 te wijten aan eenmalige uitgaven voor een vrijwillige vertrekregeling en juridische advieskosten voor een voorgenomen bestuurlijke fusie met Omroep Brabant, die in maart sneuvelde. Laatste wijziging: 1 mei 2018, 14:21

Als gevolg van de mislukte plannen vertrok L1-directeur Rob Stevens in diezelfde maand. De ingestelde vrijwillige vertrekregeling moet L1 op termijn jaarlijks zes ton aan personeelskosten schelen.

De omzet over 2017 was volgens L1 nog nooit zo groot geweest: ruim 2,9 miljoen euro. De advieskosten voor de bestuurlijke fusie werden liepen over heel 2017. L1 en Omroep Brabant wilden samenwerken om zo een opgelegde bezuiniging te kunnen opvangen. Onenigheid over de machtsverhoudingen en uitzendvergunningen leidden uiteindelijk tot het compleet afblazen van samenwerking.

L1 meldt dat het bezoek naar nieuwsplatform 1Limburg flink is gegroeid, met 12 miljoen unieke bezoekers in december vorig jaar. Die groei heeft een positief effect op de online omzet. Die inkomsten zijn sinds de bezuinigingen vanuit de Rijksoverheid cruciaal, aldus L1.

“Nu L1 op eigen kracht verder gaat, moet snel duidelijk worden wat dat betekent voor de investeringen en de personele omvang in de komende jaren. L1 had eind vorig jaar 87,5 fte’s in vaste dienst plus in totaal 35 fte aan freelance-capaciteit”, aldus de regionale publieke omroep. Meer in het L1 Jaarverslag 2017 [.pdf]

Bekijk meer van

L1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.