PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— dinsdag 31 mei 2022, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Omroep Brabant start met Talent Programma

Omroep Brabant start na de zomer met een nieuw Talent Programma. Met ingang van september mogen drie jonge talenten een jaar lang betaald meedraaien bij de regionale omroep. Ze draaien daarbij mee op de redactie en leren het journalistieke vak van binnenuit kennen.

Met het Talent Programma richt Omroep Brabant zich op zowel mensen binnen de sector als op mensen daarbuiten, aldus redactiecoördinator Bert van Doorn. Hij is een van de drijvende krachten achter het programma. “Onder die laatste categorie vallen mensen die wel graag in de journalistiek aan de gang willen, maar niet weten hoe ze moeten beginnen.”

De omroep gooit zijn spreekwoordelijke net bewust breed uit, aldus Van Doorn. “We merken dat we moeite hebben met goede nieuwe mensen vinden in deze arbeidsmarkt. Dus zijn we gaan nadenken over manieren om verder te zoeken dan alleen via de gebaande paden.”

Artikel gaat verder onder de video

Deelnemers aan het Talent Programma krijgen naast werkervaring ook trainingen en masterclasses en worden gekoppeld aan een buddy en een mentor. Daarnaast helpt een coach hen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.

Van Doorn: “We willen het programma toespitsen op de deelnemers. Een onderdeel daarvan is dat de drie deelnemers meelopen op verschillende redacties, zodat ze kunnen ontdekken wat het best bij ze past. We hebben de hoop dat de deelnemers aan het eind van het programma bij ons blijven hangen en zo hun journalistieke carrière kunnen beginnen.”

Aanmelden voor het Talent Programma kan sinds enige weken. Geïnteresseerden dienen een pitch in te sturen, waarin ze vertellen waarom ze bij Omroep Brabant willen werken. Op 1 juli vindt vervolgens een selectiedag plaats, waarbij uitgenodigde kandidaten een rondleiding krijgen bij de omroep. Later in juli horen de geïnteresseerden wie van hen is geselecteerd.

Bekijk meer van

Omroep Brabant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.