banner festival 23

— vrijdag 20 augustus 2021, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Omroep Brabant kreeg een week lang beveiliging

© ANP / Lex van Lieshout

Omroep Brabant heeft vorige week beveiligers ingeschakeld om zijn hoofdstudio in Son te bewaken. Dit naar aanleiding van dreigementen die aan de omroep zijn geuit. De beveiligers hebben dag en nacht voor de deur van de studio de wacht gehouden. Laatste wijziging: 20 augustus 2021, 09:46

Dat heeft hoofdredacteur Renzo Veenstra donderdag verteld bij Spraakmakers op NPO Radio 1. Na een week is de beveiliging volgens Veenstra weer afgeschaald, omdat de politie de zaak heeft opgepakt.

Welk artikel de aanleiding van de bedreigingen is geweest, wilde Veenstra niet vertellen bij Spraakmakers. Hij noemt dat niet verstandig. “Maar we hebben als regionale omroep tegenwoordig een abonnement op de beveiligingsdienst.”

Veenstra benadrukt wel dat het incident losstaat van een voorval van vorige week, waarbij een cameraman van de omroep op straat werd belaagd. De cameraman in kwestie was op straat aan het filmen toen er een auto stopte en twee mannen uitstapten. De mannen sloegen de cameraman en vernielden zijn camera. “Dit soort incidenten vergroten het gevoel van onveiligheid”, aldus Veenstra. “Die man is daar flink ondersteboven van.”

Bekijk meer van

Renzo Veenstra Omroep Brabant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.