Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 14 april 2016, 10:25 | 0 reacties, praat mee

OHM wint bodemprocedure oud-directeur

De Raad van Toezicht van de stichting Organisatie voor Hindoe Media (OHM) heeft een bodemprocedure gewonnen die tegen haar was aangespannen door voormalig directeur Jagdish Rambali. De oud-directeur moet vanwege onder meer onbehoorlijk bestuur schadevergoedingen van rond 75.000 euro betalen. Laatste wijziging: 14 april 2016, 10:30

Kiem van het conflict was een ontslag op staande voet van Rambali nadat hij, tegen de wens van de Raad in, een medewerker aanstelde waarvoor geen financiële onderbouwing bestond. De medewerker was daarnaast voorzitter van een stichting die weer in een bestuurlijke relatie tot de stichting stond.

Na het ontslag volgde een reeks rechtszaken tussen de omroep en de oud-directeur, waarin onder meer veertigduizend euro aan achterstallig salaris werd geëist. Toen die zaken voor de directeur slecht uitpakten, volgde een bodemprocedure. Als gevolg van die zaak moet Rambali ruim 38.000 euro betalen in het kader van het ontslag, plus 34.000 euro aan schade vanwege het onbehoorlijk bestuur. Daarnaast is hij veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Henk Krishnadath, voorzitter van de Raad: “Met deze uitspraak kan OHM een roerige periode afsluiten. De verwijten aan ons zijn ongegrond gebleken en de aan ons toegewezen schadevergoeding is zowel materiaal als emotioneel een positief signaal voor de Hindoestaanse gemeenschap die onze omroep vele jaren een warm hart heeft toegedragen.”

OHM zendt overigens meer uit: levensbeschouwelijke omroepen ontvangen vanwege kabinetsbeleid geen zendtijd en subsidie meer. OHM staakte eind vorig jaar de uitzendingen.

Bekijk meer van

OHM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.