Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 30 april 2014, 08:29

Oekraïense journalist toont gemak van bezetting

Pro-Russische separatisten namen de afgelopen weken in het oosten van Oekraïne het ene overheidsgebouw na het andere in. Het riep bij journalist Valentyn Chernyavsky de vraag op hoe die activisten dat zo snel voor elkaar kregen. Hij nam de proef op de som: hij maakte het uniform van de separatisten na, hij nam een nep, maar zeer echt lijkend AK-47-geweer in de hand, en ging op pad. Een vriend reed hem naar het centrum van Tsjerkasy, een stad ongeveer tweehonderd kilometer ten zuiden van de Oekraïense hoofdstad Kiev, waar hij eens ging kijken of er nog wat te bezetten viel. Het is tegelijkertijd een vermakelijk en zorgwekkend experiment van de journalist, aldus het artikel bij NRC, waar ook videobeelden van de actie te zien zijn.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.