e learning nvj

— vrijdag 6 december 2013, 09:33

Obama: begrip voor zorgen over NSA

In een interview met de Amerikaanse zender MSNBC heeft president Barack Obama gezegd dat de onthullingen over de veiligheidsdienst NSA, door klokkenluider Edward Snowden, zaken aan het licht heeft gebracht waar oprechte bezorgdheid over bestaat. Het is voor het eerst dat Obama de onvrede zo rechtstreeks erkent. Eerder deed hij vooral schouderophalende uitspraken, onder meer dat honderd procent privacy en honderd procent veiligheid simpelweg niet samengaan. Ook schuren de uitspraken met de beschuldiging van spionage, waar Snowden in de Verenigde Staten voor is aangeklaagd.

Wel blijft surveillance zoals de NSA uitvoert nodig om het land tegen terreur te beschermen, aldus Obama. Volgens de president zijn de taken van de NSA “zeer sensationeel belicht” en foutief weergegeven.

Op een vraag over het traceren van honderden miljoenen mobiele telefoons, dat gisteren aan het licht kwam, antwoordde Obama niet.

Hij stelde dat de NSA binnen de VS heus geen interesse heeft in individuele e-mails en sms’jes, maar buiten Amerika “een stuk agressiever opereert.” Meer bij MSNBC

Bekijk meer van

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.