onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 13 augustus 2015, 12:26 | 0 reacties, praat mee

NPO staakt AM-uitzendingen op 1 september

Koen Suyk / ANP

Per 1 september stopt NPO Radio 5 met uitzenden op de AM-band. Het betekent dat op frequentie 747 met ingang van die datum niets meer te beluisteren valt. De NPO stelt dat luisteraars even moeten schakelen, maar dat er genoeg alternatieven zijn om NPO Radio 5 op een andere manier te horen.

De zender is via internet en de kabel te horen. Ook is de zender via digitale radio DAB+, Digitenne en de NPO Radio 5-app te horen. Zendermanager Jurre Bosman: “Onze presentatoren en medewerkers zetten alles op alles om de luisteraars te helpen met het vinden van de beste manier om op hun favoriete radiostation af te kunnen blijven stemmen.”

Vanaf komende zaterdag zal de zender in het teken staan van de aanstaande omschakeling, dat een einde betekent van de laatste publieke radiozender die nog via de middengolf te beluisteren was. De NPO zegt een Europese trend te volgen waarbij meer omroepen de AM-zenders uitfaseren voor moderne, digitale alternatieven. Meer bij de NPO

Bekijk meer van

NPO Radio 5

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.