— vrijdag 7 september 2018, 09:12 | 0 reacties, praat mee

NPO gaat minder integrale cabaretshows uitzenden

© ANP

NPO gaat in de toekomst minder integrale cabaretvoorstellingen uitzenden, dat heeft genrecoördinator Suzanne Kunzeler van NPO vrijdag gemeld. BNNVARA, de omroep die de meeste cabaretshows bij NPO uitzendt, laat weten niet gelukkig te zijn met de bezuinigingsplannen.

De Publieke Omroep omarmt naar eigen zeggen wel het Nederlandse cabaret, maar zoekt bewust naar “een iets modernere vorm die beter past bij de jongere doelgroepen”. De coördinator noemt Klikbeet en Zondag met Lubach als voorbeelden van nieuwe cabaretprogramma’s waar de NPO op gaat inzetten.

“Wat de exacte uitwerking van de bezuinigingen op cabaret precies gaat zijn, is nog niet bekend”, meldt een woordvoerder van BNNVARA. “Maar we hebben een rijke cabaretgeschiedenis bij de VARA en later BNNVARA, en zouden het verdwijnen van de traditionele cabaretvoorstellingen een gemis vinden. Met name voor nieuw cabarettalent.” Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

NPO BNNVARA

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.