anner smart octo

— woensdag 13 januari 2010, 08:38

NOS Nieuws krijgt ‘Bureau Beijing’

NOS Nieuws krijgt waarschijnlijk volgend jaar een ‘Bureau Beijing’, naast de zware posten die het al heeft in de machtscentra Washington en Brussel. Zo’n bureau met twee correspondenten en eventueel een redacteur erbij is nodig doordat de economische en politieke focus verschuift richting China. Dat laat NOS Nieuws-hoofdredacteur Hans Laroes weten naar aanleiding van de op zijn weblog gepubliceerde notitie Publiek in de Toekomst, over het journalistieke beleid voor de komende drie jaar op radio, tv en internet.

NOS Nieuws (onder meer het achtuurjournaal, het Radio 1 Journaal en NOS.nl ) is met 376 volledige arbeidsplaatsen en zo’n 47 miljoen euro budget één van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland. In China zit ‘multimediale correspondent’ Wouter Zwart nu nog alleen, al heeft hij sinds kort hulp van parttimemedewerker Joan Veldkamp in Shanghai.

Bekijk meer van

China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.