— vrijdag 30 januari 2015, 21:29 | 1 reactie, praat mee

NOS moest wachten op eindregie NPO

De vertraging bij de door de 19-jarige Tarik Z. verstoorde Journaal uitzending op 29 januari had voorkomen kunnen worden. Dat stelt algemeen directeur Jan de Jong van NOS. Hij verwijst naar de BBC waar de eindregie veel zwaarder is beveiligd: een onneembare vesting van waaruit te allen tijde kan worden uitgezonden. Dit is in Nederland ook eens overwogen, maar werd om financiële redenen afgeschoten, zei hij tegen De Volkskrant. Het zou 15 tot 20 miljoen euro kosten. De NOS is 'klant' bij de NPO, zegt De Jong. Zijn redactie moest wachten tot de eindregie van de publieke omroep de zaken weer op de rails had. 'De mensen van de NPO hebben dat knap gedaan, maar het duurde even.' Om circa 21.00 uur kon de NOS alsnog live uitzenden vanuit Den Haag.

De eindregie van de NPO deelt het gebouw met de NOS. Daar wordt aan de laatste knoppen gedraaid voordat programma’s daadwerkelijk op de zenders 1, 2 en 3 worden uitgezonden. Tarik Z. liep met zijn actie in zijn eigen valkuil. Hij kon zijn speech op nationale televisie niet geven omdat hij de technici had weggejaagd. Zonder eindregie geen uitzending. 

Bekijk meer van

actualiteiten

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.