— woensdag 22 januari 2014, 10:55 | 0 reacties, praat mee

NOS klaar voor ‘superevenement Sochi’

Voor de sportliefhebbers is er de Olympische Winterspelen 2014 Sotsji in 230 uur televisie, 90 uur radio, zeven livestreams per dag en een non-stop online feed. Met Dione de Graaff als schaatsanchor staat Nederland 1 van 7 tot en met 23 februari in het kader van schaatsen en andere wintersporten. NOS is helemaal klaar voor ‘het superevenement’, zoals ze de Winterspelen zelf noemen. De productiekosten bedragen 3 miljoen euro.

Dione de Graaff wordt als vaste presentator bijgestaan door schaatsexperts Paulien van Deutekom, Rintje Ritsma, Erben Wennemars en Annette Gerritsen, zij maken de analyses. Henry Schut en Erben Wennemars verzorgen het avondprogramma waarin zij sporters, coaches en andere gasten ontvangen. Een halfuur voor elke afstand toont NOS portretten van de grote favorieten zoals Shani Davis, in de vorm van ‘Erben meets…’.

Dit jaar dus geen Mart Smeets. Hoofd NOS Sport, Maarten Nooter, neemt even een moment om te vertellen waar Smeets dan wel mee bezig is: “Mart is op dit moment aan het monteren in het gebouw, hij werkt aan een portret van Irene Wust.” Dit programma genaamd ‘Bezeten en beheerst’ wordt 2 februari uitgezonden.

De glunderende presentatoren vertellen trots hoe het programma eruit gaat zien. Zeventien volle dagen sport, beginnen dagelijks om zeven uur ‘s ochtends met Sotsji Live. In de middag vooral schaatsen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook op Radio 1 van 14.00 uur tot 18.00 uur bij RadiOlympia, gepresenteerd door Robbert Meeder en Lara Rense. Daarnaast 24/7 sport op NOS.nl, de NOS app en NOS teletekst. Bij de website ligt de focus voornamelijk op beeld en livestreams.

Na het schaatsen wordt de dag samengevat. En daarna begint het avondprogramma met het nieuwe duo Henry Schut en co-host Erben Wennemars. Voor het eerst op prime time uitgezonden van half negen tot half tien. Zelfs daarna is er nog voldoende Sotsji. Ook NOS Langs de Lijn staat grotendeels in het teken van de Winterspelen.

Naast serieuze analyses en nieuws is er ruimte voor entertainment. Zoals bij het onderdeel Mulder VS Mulder, waarin de schaatsbroertjes Ronald en Michel Mulder spelletjes tegen elkaar spelen zoals Risk. En de reportages ‘Meedoen is belangrijk dan winnen’ gepresenteerd door Eddie Edwards aka Eddy the Eagle. Met verhalen van sporters die niet hebben gewonnen maar wel legendarisch waren om naar te kijken. In het preview filmpje is te zien dat Edwards meer een comedian is dan een presentator.

Het schaatsen speelt de grootste rol maar er is dit jaar ook meer aandacht voor snowboarden. En daarnaast voor de andere sporten als shorttrack, bobsleeën, kunstrijden en ijshockey. En net als ieder jaar is er veel tijd voor de Paralympische Spelen. Voor de sport verhuist het NOS Journaal tijdelijk naar Nederland 2, net als De Wereld Draait Door.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.