website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

NOS-cameraman Hans Struik (66) overleden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in televisie op maandag 3 juli 2017, 08:44

Nieuws

Vorige week donderdag is Hans Struik overleden, cameraman voor de NOS. Struik werkte jarenlang voor de NOS en reisde de hele wereld rond om rampen en oorlogen vast te leggen. Hij was erbij toen Nelson Mandela in 1999 naar Nederland kwam, maakte reportages tijdens de oorlog in Joegoslavië en filmde de nasleep van 9/11 in New York.

Vorig jaar ging Struik met pensioen, maar vanwege gezondheidsklachten stopte hij al iets eerder met zijn werk voor de NOS. “Wie had kunnen zeggen dat we nu al, amper een jaar na zijn vertrek bij de NOS, zo verdrietig en definitief gedag moeten zeggen”, vertelt verslaggever Gerri Eickhof. “Het was een prachtvent, met wie ik gelukkig dik bevriend raakte.” En zo ziet correspondent Marieke de Vries dat ook. “Dit is echt een heel groot gemis.”

Hans Struik was een cameraman pur sang. Collega’s omschrijven hem als een vakman. “Hans wist waar het nieuws over ging en hij kon meepraten over ieder onderwerp”, vertelt Eickhof. “Hij inspireerde verslaggevers. En hij corrigeerde ze, als dat nodig was.” Hij wist linksom of rechtsom zijn creatieve stempel te zetten. “Het werd beter dan het zonder hem geweest zou zijn.” Meer bij de NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Mag Inspiration Day