banner festival 23

— woensdag 11 januari 2012, 11:39 | 0 reacties, praat mee

Nominaties Zilveren Camera 2011 bekend

De jury van de Zilveren Camera heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Nederlandse fotoprijs. De winnaar wordt op zondag 22 januari 2011 tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Fotomuseum Den Haag bekend gemaakt. In de categorie Canonprijs voor vernieuwende fotojournalistiek zijn genomineerd: Chris de Bode, Ilvy Njiokiktjien / Elles van Gelder en Jeroen Toirkens. Danielle van Ark, Blommers-Schumm, Joost van den Broek, Ringel Goslinga en Anneleen Louwes zijn genomineerd voor de Nationale portretprijs. Laatste wijziging: 12 januari 2012, 10:37

In de categorie Dagelijks nieuws enkel zijn genomineerd Raymond Rutting, Ed van Alem en Elmer van der Marel. In Dagelijks nieuws series: Jurgen Mols, Jan-Dirk van der Burg en Marc Bolsius.

In de categorie Binnenland documentair zijn de fotografen Joost van den Broek (tweede nominatie), Inge van Iersel en Arie Kievit genomineerd.

Kievit is ook genomineerd in de categorie Binnenland nieuws (series), samen met Kees van de Veen en Koen van Weel. Ook Van Weel heeft een tweede nominatie op zak in de categorie Binnenlands Nieuws (enkel). De andere genomineerden zijn Joost van den Broek (derde nominatie) en Valerie Kuypers. 

De drie nominaties in de rubriek Buitenland Documentair zijn Pavel Prokopchik, Patrick Post en Ilvy Njiokiktjien (tweede nominatie). Eddy van Wessel, Chris de Bode (tweede nominatie) en Jeroen Oerlemans zijn genomineerd in de categorie Buitenland (series). In Buitenland (enkel) staan Jorge Dirkx, Jasper Juinen en Mariëlle van Uitert op de lijst.

Rob Hornstra, Carla Kogelman en Marieke van der Velden maken kans te winnen de categorie Kunst, cultuur en entertainment (series). In dezelfde categorie maar dan voor Enkel hebben Joost van den Broek (vierde nominatie), Koen van Weel (derde nominatie) en Corné Sparidaens kans op de prijs.

In de categorie Portretten (series) zijn genomineerd: Janus van den Eijnden, Allard de Witte, Sander Troelstra. In de categorie Portretten (enkel) zijn Sander Troelstra (tweede nominatie), Inge van Mill en Siese Veenstra genomineerd.

Robin Utrecht, Koen van Weel (vierde nominatie) en Pim Ras zijn genomineerd in de categorie Sport (Series). Utrecht (tweede nominatie) en van Weel (vijfde nominatie) zijn ook genomineerd in de categorie Sport (enkel), net als Olaf Kraak.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.