Tegel Beeld en Geluid

— maandag 13 februari 2012, 11:17

Nominaties M.J. Brusseprijs bekend

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP) heeft zes boeken genomineerd voor de M.J. Brusseprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Uit 140 inzendingen, allen verschenen in 2011, werden gekozen: Het slagveld, de lange weg naar het kabinet-Rutte (Bert Bukman), Rolduc, de laatste dagen van een kleinseminarie (Twan Geurts), Afghanistan ongecensureerd (Ton Koene), Holleeder, de jonge jaren (Auke Kok), Het land van zijn vader, een Marokkaanse familiegeschiedenis (Greta Riemersma) en Het wonder van de Noord/Zuidlijn, het drama van de Amsterdamse metro (Bas Soetenhorst).

De prijs werd in 2006 voor het eerst uitgereikt. Op 3 april volgt de bekendmaking van de winnaar, die een oorkonde en een geldprijs van 10.000 euro ontvangt. Vorig jaar won Annejet van der Zijl met haar boek ‘Bernard, een verborgen geschiedenis’.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.