noodfonds

— dinsdag 4 oktober 2011, 08:07

Nieuwe jury voor 10-jarige Scriptieprijs

Voor de tiende keer wordt dit jaar de Scriptieprijs Villamedia uitgeloofd. De inschrijving is inmiddels geopend en loopt tot 1 november. De winnaars (één in de categorie Master en één in de categorie Bachelor) worden bekend gemaakt in het laatste nummer van Villamedia van dit jaar, dat op 16 december verschijnt. In datzelfde nummer wordt ook de Journalist van het Jaar bekendgemaakt. De uitreiking van beide prijzen vindt plaats in januari 2012, in Nieuwspoort. Ook heeft de Scriptieprijs een nieuwe jury.

De vorige (derde) jury had het einde van zijn driejarig mandaat bereikt. Voorzitter van de nieuwe jury is Aleid Truijens, columnist en boekenrecensent van de Volkskrant. Van haar hand verscheen onlangs de biografie van F.B. Hotz, ‘Geluk kun je alleen schilderen’. De andere juryleden zijn Ivo Barends en Klaske Tameling, beiden oud-winnaars van de Scriptieprijs (toen nog) De Journalist. Toevallig studeerden ze allebei in Groningen. Barends is eindredacteur bij Trouw, waar hij eerder verslaggever was. Klaske Tameling, tot eind 2009 redacteur bij BNN Today (en eerder op vrijwillige basis webredacteur bij CJP), werkt sinds begin 2010 aan haar promotieonderzoek aan de universiteit van Groningen over het multimediabeleid van verschillende media in Nederland. Verder freelancete Tameling bij AT5 en RTV Noord. Gezamenlijk vertegenwoordigt deze jury een heel gevarieerd medialandschap.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.