— dinsdag 24 februari 2009, 08:53

Nieuwe hoop media Zimbabwe

De nieuw aangetreden Zimbabwaanse mediaminister Jameson Timba heeft beloofd de persvrijheid in het land te herstellen. Publicaties en omroepen die indertijd onder dwang zijn gesloten, moeten weer kunnen werken, meldt het Media Institute of Southern Africa. MISA volgt de media-situatie in Zimbabwe, maar moet dat noodgedwongen in buurland Zuid-Afrika doen. Timba wil volgens eigen zeggen een 'open medialandschap' creëren, waar ook de accreditatie voor BBC en CNN wordt hersteld. Onder Mugabe was deze nieuwszenders de toegang tot Zimbabwe ontzegd. Timba heeft voorts aangekondigd (controversiële) mediawetgeving tegen het licht te zullen houden. Overtredingen van de mediawet zijn onder Mugabe gretig aangegrepen om kranten, tijdschrifen of zenders het zwijgen op te leggen.

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.